BCdemol
Terug naar nieuwsoverzicht
09/04/2016 | 19:55 uur

Veenendaal Veenendaal BC de Mol

Na het lange wachten op de ''verplichte'' stuurborden die keurig door Björn voor ons werden afgehaald, was het zover. De gehele groep is gelijkertijd van start gegaan voor beide afstanden, de afsplitsing was pas na een kilometer of 60. Bij vertrek was het nog fris, maar eenmaal op de fiets werd het snel warm door het lekkere zonnetje alsmede de diverse beklimmingen. Een prachtige tocht door Veenendaal, over de Amerongse berg en via de Posbank weer terug (en nog veel meer beklimmingen uiteraard).
Op 55 kilometer het eerste rustpunt waar iedereen, behalve de heer Jonker gesignaleerd is. Uiteindelijk is de groep zoals te verwachten met 1200 hoogtemeters wat uit elkaar gevallen, maar door het deelnemers veld van ongeveer 3000 man, was er voor iedereen wel een groepje te vinden. De meeste BC'ers hebben met een paar man samen gereden.
Na 90 kilometer nog éénmaal de bidons aanvullen en op naar de finisch, waar Martin Verhoeven in de laatste meters de wereldkampioen d'r nog op heeft gelegd (echt waar zelf gezien).

Wij vonden het weer ouderwets gezellig met elkaar, op naar de eerste woensdag avond training en de volgende tocht.

Later deze of volgende week zal er nog een kort impressie filmpje volgen op onze site gemaakt door onze eigen camerman.