BCdemol
Terug naar nieuwsoverzicht
11/04/2017 | 11:15 uur

Swalbe lente toer tocht

Bestemming is Nunspeet waar door de plaatselijke wielervereniging een mooie toertocht is uitgezet.
Na een uurtje autorijden komen we aan, onze secretaris heeft een groepsinschrijving verzorgd, dus was het bij de start scannen en wegwezen.
De beloofde zon, liet zich niet zien, het was fris, zo rond de 9 graden, wat het eerste half uur zorgde voor koude handen en tenen, echter was het genieten van het fietsen en de natuur. 
Met een mooi tempo van rond de 30 kilometer per uur, reden we over de prachtige wegen over de Veluwe.
Vanuit Nunspeet richting Epe, Vaassen, Apeldoorn, ja dat ligt wat hoger, vals plat, of lijkt dat maar zo?, richting Hoog Soeren, waar we de stop inlasten en we een heerlijke kop koffie en appeltaart voorgeschoteld kregen. 
Na een half uurtje zijn we weer op de fiets gestapt, het tempo zat er gelijk goed in, via Radio Kootwijk Garderen, Staverden, Stakenberg, (ook vals plat daar? m’n benen staan in brand!) en na 90 kilometer zijn we weer terug in Nunspeet. 
2 bikkels van de Businessclub gingen voor de 130 kilometer, we hebben hen niet meer gezien, maar zij zullen ongetwijfeld net zo genoten hebben. 
Bij de finish werden we verwelkomd door een prima catering, met cola en een heerlijke bal gehakt (gezien het formaat, onder oma’s oksels gedraaid).
We kunnen terugzien op een prachtige tocht. Op naar Mallorca!