BCdemol
Terug naar nieuwsoverzicht
20/02/2017 | 10:07 uur

MTB clinic in de Loonse en Drunense Duinen

Zaterdagochtend, op een mistige carpoolplaats komt de een na de andere auto met MTBers aangereden.
Vandaag staat de MTB clinic in de Loonse en Drunense Duinen op het programma. Even na acht uur vertrekken we naar Biezenmortel, waar we tegen negenen aankomen bij de Rustende Jager en we verwelkomd worden met koffie.
Leermeesters voor vandaag zijn Jasper Ockeloen, (ons Mol lid waar we trots op zijn, inmiddels mag hij zich Europees Kampioen Beachrace noemen) en zijn coach en leermeester Jarno van Krimpen.

Na warm te zijn aangekleed, t is tenslotte maar 4 graden, vertrekken we de bossen in. Tot mijn verbazing laten we het prachtige MTB parcours links liggen en gaan het verharde fietspad op. Gaat dat wel goed komen? Maar weldra gaan we van de gebaande wegen af de pure natuur in.

In eerste instantie is van een clinic geen sprake, wat ligt dit tempo hoog bij deze heren. Je kan zien dat ze wat anders gewend zijn dan 40+ers die niet dagelijks op de MTB zitten. Als ze bij de eerste stop merken dat wij sterretjes zien in plaats van de werkelijk prachtige natuur, beloven ze rustiger aan te doen.

Vanaf dat moment is het werkelijk genieten geblazen. Wat een prachtige route hebben zij uitgestippeld. Dwars door de bossen, mooie vergezichten, zandverstuivingen en heide, we rijden er dwars door en over heen. Soms is het flink aanpoten en rijden ze met megasnel, echter altijd blijft er een van hen bij mij als achterste, zodat ik de weg niet kwijt raak. Eenmaal aangekomen bij de wachtende groep, krijg ik een minuut om op adem te komen, waarbij  er worden nog wat tips en tricks worden bijgebracht. We merken het effect van deze tips en weldra lukt het sommigen om zelfs over een boomstronk heen te springen. We rijden over smalle bergkammetjes, onze stuurkunsten worden op de proef gesteld. Als afsluiter mogen we nog  honderd meter dwars door het mulle zand, met als uitdaging lukt het om op de MTB te blijven zitten?

Rond de middag zijn we terug bij de Rustende Jager. Erwtensoep met spek, tosti’s, t is allemaal binnen 5 minuten van het bord verdwenen.  Moe, maar vooral voldaan, kunnen we terug kijken op een geweldige ochtend. Jasper en Jarno, heel erg bedankt, we hebben genoten!