BCdemol
Terug naar nieuwsoverzicht
24/09/2016 | 15:02 uur

Laatste Tocht 2016

Zaterdag 24 september stond de traditionele laatste Businessclub Toertocht van het zomerseizoen op het programma. Eer we gaan spinnen, mountainbiken en baanwielrennen, nog eenmaal buiten de weg op.Bestemming is de Veluwe, om half 8 in de ochtend is het verzamelen op de carpoolplaats waarna we met 10 man richting het dorpje Veluwse Garderen vertrekken, alwaar we een uurtje later aankomen.
Fietsen uit de auto, armwarmers aan (jawel voor het eerst sinds máánden) het is bij vertrek 8 graden,  en via een prachtige route, komen we in Ermelo, Hulshorst, alwaar we via wat smalle fietspaden dwars door de bossen rijden. Niet iedereen is gecharmeerd van deze smalle paden, er liggen al behoorlijk wat bladeren waardoor het af en toe wel erg smal is om te rijden, dit levert af en toe wat gegrom op richting de koersdirecteur. Met de belofte om de rest van de rit over brede banen en lanen te gaan, is het genieten met de neuzen in de wind.
Na Vierhouten en Gortel, is Apeldoorn aan de beurt waarna we in de Echoput genieten van een kop koffie met kwarktaart. Hoewel verboden om te zingen voor hem, wilde Peter zijn verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Nogmaals van harte peter, bedankt voor de heerlijke Veluwse-bos-wilde-veenbessen-kwarktaart, of zoiets. Volgend jaar weer op deze datum, en ja je mag dan weer mee.
Na de koffie, is zowel onze temperatuur als die van de omgeving op orde, we doen ons armstukken en windstoppers uit, en trappen de kilometers op onze tellers. Uddel Elspeet, Vierhouten, Staverden na 94 kilometer op de teller is het opnieuw Garderen wat we aandoen. Bij ijssalon IJStijd (beste van de Veluwe volgens een van de leden)  hebben we een letterlijke en figuurlijke cooling down.
Het was een prachtige tocht met dito weer en sfeer. Allen bedankt !