BCdemol
Terug naar nieuwsoverzicht
24/03/2016 | 09:52 uur

Ga op reis met Tom

Waarde lezer, beste fietsvriend(in),

Graag maak ik je attent op een nieuwe fietsactiviteit in 2016: www.karinthiefietsreizen.nl !

Wil je in juni of september 8 – 10 dagen fietsen in het hooggebergte van Karinthië en verblijven in een luxe appartement op een bijzonder mooie en rustige locatie aan de Ossiachersee? Dan is dit een uitdagend alternatief voor veel (fiets)vakanties die vaak pal naar het zuiden (lees Frankrijk) gaan.

Uitdagend? Oostenrijk is eigenlijk nog een relatief onbekend fietsgebied: velen denken aan de populaire toeristische fietstochten langs de Donau Radweg. Maar niets is minder waar: in de top 25 van lastigste beklimmingen in Europa staan liefst 12 Oostenrijkse toppen op het menu! Kijk maar eens op www.cyclingcols.com, klik op de Homepage bovenaan door naar Stats en vervolgens Largest profile index. 
Vermoedelijk zullen veel fietsers, zelfs zij met heel wat ervaring, misschien 5 tot hooguit 10 toppen uit deze lijst van 25 hebben beklommen. Opmerkelijk is trouwens ook dat er zelfs niet 1 beklimming uit de mooie maar loodzware cyclo Ötztaler Radmarathon in staat opgenomen.

Afgelopen zomer heb ik aan den lijve mogen ondervinden hoe lastig de beklimmingen in Oostenrijk, met zwaartepunt de regio Karinthië kunnen zijn. Maar ook hoe indrukwekkend de relatief rustig dit deel van de Alpen is. Ik verbleef daar in de prachtig gelegen Seevilla aan de Ossiachersee (bij Villach) en was onder de indruk van de gastvrijheid, voorzieningen en goede ligging voor fietsritten door de bergen. Daar ook is het idee ontstaan om meer racefietsfanaten de mogelijkheid te bieden deze plek in Karinthië met mij te delen.   

In het najaar van 2015 benaderde ik Richard van Ameijden met de vraag of hij mij wilde helpen met opzetten van fietsvakanties vanaf de Ossiachersee. Richard van Ameijden heb ik leren kennen in 1992 toen hij gemeentesecretaris was van de toenmalig deelgemeente Noord in Rotterdam. Buiten het feit dat hij een zeer prettig persoon is, is Richard bekend van de vele publicaties in het wielerblad Fiets. Daarnaast is er in 2013 het “Fiets Handboek voor de bergfietser” van zijn hand verschenen en heeft hij voor het schrijven van de Bergspecial Oostenrijk ook een aantal dagen in de Seevilla verbleven.  

Richard is ook alweer 10 jaar voor Webtrainer, het bedrijf van wielrentrainer Adrie van Diemen www.webtrainer.com, werkzaam als trainer/coach, (bege)leider van het programma BergOp en trainingsweken op o.a. Mallorca. Richard was drie jaar lang mijn begeleider. Om zijn werkzaamheden niet door elkaar te laten lopen, hebben we vooraf e.e.a. goed afgestemd. We zien vooral veel voordelen: voor een goede voorbereiding en het gezond kunnen fietsen van wedstrijden, cyclo’s of vakanties in berggebieden is training noodzakelijk. Geen maandje van te voren, maar met een doordachte aanloop naar de doelen die je jezelf stelt. De ervaren coaches van WebTrainer kunnen je daar goed bij ondersteunen. En dat is zeker nodig voor het met plezier kunnen fietsen en klimmen door de deelstaat Karinthië in juni of september 2016.

De periode van 17 t/m 26 juni 2016 is zo gepland, dat deelnemers een laatste voorbereiding kunnen doen voor hun hoofddoelen in de zomervakantie en de belangrijkste topcyclo’s als Marmotte (2 juli) of Maratona (3 juli). De tussenliggende periode – met b.v. een doorreis naar een van die cyclo’s – is ruim voldoende om goed uitgerust en hersteld aan de start te staan. Tijdens de fietsweek in Karinthië kunnen we daar zo nodig rekening mee houden om overbelasting te voorkomen. 
De tweede fietsweek van 9 t/m 18 september 2016 is aantrekkelijk voor fietsers die hun conditie na de zomer in tact hebben gehouden. Of voor hen die net de Velomediane Claude Criquelion (27 augustus), Ötztaler Radmarathon (28 augustus), Haute Route Pyreneeën of Alpen hebben gereden. 

Graag beveel ik Karinthië Fietsreizen ook aan voor deelnemers aan het Brevet des International Grimpeurs, het populaire klimmersbrevet BIG www.challenge-big.eu met bijna 5500 deelnemers. De fietsvakantie in Karinthië is zeer geschikt om een flink aantal BIG’s in de regio maar ook in Slovenië te beklimmen.

Heb je interesse en wil je meer informatie of jezelf aanmelden? Neem dan contact op met Tom Pilzecker via info@karinthiefietsreizen.nl 

Ik wens je een mooi fietsjaar toe, misschien tot ziens ergens op de fiets in 2016 en/of in Karinthië!

Sportieve groet, 
Tom Pilzecker