BCdemol
Terug naar nieuwsoverzicht
13/09/2017 | 00:00 uur

Bedrijfsbezoek aan de Sekte van Leusden: AFAS

Met een grote glimlach staat Marco Muilwijk van Afas ons op te wachten. We zijn vandaag met de Businessclub de Mol op bezoek bij ons trouwe lid Marco, die als ambassadeur van Afas ons welkom heet in het imposante pand, gelegen vlak naast de snelweg A28 in Leusden.

Een aller vriendelijke gastvrouw serveert heerlijke koffie of thee, wat meer dan welkom is na een ritje in de auto. Het is toch een onderneming om de Drechtsteden te verlaten per auto, fietsend hebben we daar minder moeite mee.

Marco neemt ons mee naar het inpandige theater van Afas, waar we een mooie presentatie te zien krijgen over de historie van dit bedrijf, ooit opgericht door een accountant en een ICTer.  Zij zijn het enige ICT familiebedrijf in Nederland, en wat voor éen! 
Het is fascinerend om hun filosofie  te mogen zien, zij hebben geen personeel…, het is een grote familie, met ambassadeurs als werknemers. Een bedrijf wat een ongekende groei heeft doorgemaakt de laatste jaren, ze beseffen dat je kunt groeien door te investeren en innoveren. We zijn trots dat dit mooie bedrijf lid is van onze businessclub.

Na deze presentatie heeft Marco in het Afas restaurant voor een heerlijke pasta en salademaaltijd gezorgd, (uit eigen Afas keuken)  zodat wij met de nodige koolhydraten even later de fiets op springen. 
Speciaal ingevlogen wegcaptains Roy en Coen, weten ons de eerste 10 minuten door Leusden heen te loodsen. Eenmaal de verkeershectiek achtergelaten volgen we een prachtige route door de bossen, langs kanalen, berg op, heuvel af. Amerongen, Leersum, Woudenberg, een prachtig stuk natuur trekt aan ons voorbij, we fietsen langs historische stadswallen, en genieten van de natuur om ons heen. Dat het de laatste 10 kilometer regent valt bijna niemand op, de temperatuur is immers prima. Wat is deze voor ons onbekende omgeving mooi!

Even na 19 uur zijn we terug in het Afas home. Daar hebben ze goed verstaan wat wielrenners nodig hebben: een pint bier en warme bitterballen. Als aandenken krijgen we de bijbel van Afas mee, getiteld: De Bende van Leusden, een aanrader om dit boek te lezen, bij interesse, contact Marco. Rond 20 uur is de tap leeg en vertrekken we richting Dordt, we kunnen terugkijken op een prima bedrijfsbezoek!
Marco, Coen en Roy, hartelijk bedankt voor de zeer interessante middag, prachtige fietstocht en culinaire verzorging, het was TOP!