BCdemol
Terug naar nieuwsoverzicht
06/03/2019 | 08:58 uur

Mountenbike Clinic

Met een klein gezelschap gingen we kijken wie van ons ook de overstap kon maken van de weg / veld naar mountainbike, de spelen komen er tenslotte aan. Onder het toezicht van een deskundig oog van Jan Wevers kon het niet mis gaan. Aan het materiaal ook niet. Met prima fietsen van Giant was er nog maar 1 factor die nog een domper kon geven.. ze noemen het talent. 

De ochtend begin met een mooi algemene uitleg over de fiets en het plan van vandaag.  Als eerste op het programma, kijken of je balans had op de fiets. Surplace is niet alleen voor een baalwielrenner. Het voelen van de fiets en je balans is erg belangrijk. En om de balans gelijk te testen deden we een harde remtest en dan bochtje om, een lekker onderdeel om lekker warm te worden. 

Daarna was het doorfietsen naar een mini parcours waar een afdaling met wat obstakels en een lekker klim naar boven op ons stond te wachten. Misschien dat sommige deze nog herkende van de vorige clinic. De techniek werd uitgelegd en daarna was het maar ondervinden. Super om te zien was dat iedereen er steeds beter in werd naarmate we meer rondjes deden maar dat kwam natuurlijk door het vakkundig coach werk. 

Om het level iets te verhogen gingen wij naar een ander parcours, waarbij de bedoeling was om in redelijke stilstand omhoog te fietsen met wat obstakels onderweg. Bij sommige zorgende dit wel voor wat blauwe plekken, maar we zien fietsers.... anders hadden we gaan dammen. Onderweg naar het volgende onderdeel kwamen wij een klein snelheidsbaan tegen met wat kom bochten. Een mooie test om de geleerde techniek toe te passen.  

Verder kwam een vraag uit de groep hoe je over obstakels kan springen met je fiets. De eerste test was rustig over een kei te fietsen waarbij de achterkant mee hopte, en net zo belangrijk hoe spring je er van de andere kant er vanaf. Waren weer mooie technieken die we leerde. En om het compleet te maken fietste we een stukje verder om daar over een boomstammetje springen. Eerst even droog oefenen en daarna vlogen we over de stammen heen. 

Laatste test was nog een kombocht parcours wat leuk was en snel er doorheen te gaan. Gezien de tijd was het helaas tijd om weer terug te gaan. 
We sloten met elkaar af met een lunch.

Of we een nieuwe Mathieu in ons midden hebben dat is maar de vraag.. maar of dat het leuk was !!!